Ιστορία
Οι κρέπες έχουν τις ρίζες τους στην Βρετάνη, περιοχή στα βορειοδυτικά της Γαλλίας. Τις έτρωγαν αντί για ψωμί χωρίς γέμιση. Τα βασικά συστατικά της είναι αλεύρι και γάλα. Μοιάζουν με μεγάλες λεπτές τηγανίτες. Με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να τις γεμίζουν με διάφορα συνοδευτικά όπως πραλίνα σοκολάτας, μέλι, φρούτα, ζάχαρη και κανέλα, με αποτέλεσμα να γίνει ένα ωραίο επιδόρπιο.
Καθώς εξαπλώθηκε η κατανάλωση της και έξω από τα σύνορα της Γαλλίας, άρχισε να εμπλουτίζεται η γέμιση και με αλμυρά υλικά. Έτσι προέκυψαν γλύκες και αλμυρές κρέπες, που μπορούν να καταναλωθούν ως κυρίως πιάτο ή ως επιδόρπιο. Η δημοφιλία τους είναι πολύ μεγάλη καθώς είναι γνωστές πλέον σε όλο τον κόσμο και έχουν αποκτήσει φανατικούς καταναλωτές.